Zingen en dansen, wie doet het niet?

22-3-2018

Zingen en dansen, wie doet het niet?
Wat is dat toch een heerlijkheid.
Uit volle borst, vals of juist loepzuiver.. het maakt niets uit! Het allerlekkerste vind ik om in de auto de muziek net iets harder te zetten, net iets harder te gaan rijden én net iets harder mee te blèren!! ? Mijn onderbuurman noemt mij al de zingende buurvrouw. Ik zing regelmatig ‘Leef’ van André Hazes of ‘Unstoppable’ van Sia. Deze liedjes zijn momenteel mijn favoriet om weer in mijn kracht te komen. Ze herinneren mij eraan waar mijn passie ligt…
Muziek, zingen en/of dansen kunnen een groot deel bepalen van je gedachtes en vooral ook van je herinneringen.
Als ik zing begin ik eigenlijk als vanzelf te dansen en wat voelt dat toch fijn.

Maar dansen en zingen kan ook een uiting zijn van een andere emotie… bijvoorbeeld als je verdrietig bent.. je luistert en zingt dan andere liedjes dan wanneer je vrolijk bent.
Ik heb een aantal liedjes, waarvan mensen die mij goed kennen, precies weten hoe ik me voel. Dansen en bewegen is ook niet alleen heel fijn om te doen maar het is ook nog eens goed voor je want als je beweegt komt er onder andere het stofje endorfine vrij wat je negatieve gevoelens tegen gaat.
Muziek is vaak een directe afspiegeling van hoe je je voelt.

Dansen is zo fijn.. om even lekker uit je dak te gaan en in een soort flow te komen. Of je nu achter je stofzuiger staat te swingen of op een leuk feestje. En wat ik het allerleukste vind is dat wanneer mensen lekker hun dans- en/of zangskills aan het oefenen zijn, dat ze stralen!!!
Wat een genietmoment is dat!! ☺

Een massage is eigenlijk niet anders (althans, voor mij ?)
Het is alsof ik dans met een lichaam.. en ik mag leiden, terwijl de persoon onder mijn handen zich volledig overgeeft en gaat ontspannen.
Zingen doe ik dan pas als deze mooie dansvorm geslaagd is… en dan doe ik even de boogiewoogie. ?☺

Van welk liedje word jij vrolijk en wanneer kom jij in een soort flow?
Laat je het mij weten?!
Dan hoop ik je snel een mooie dans bij [b]•leef te mogen geven!!

Liefs,
Joyce ??

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *