Yoga

Wat is nou eigenlijk yoga?

Die vraag wordt mij zo vaak gesteld. Het woord yoga is afkomstig uit het sanskriet (oud indiaas). Als we het woord zouden willen vertalen in onze eigen woorden betekent het “verbinden’.

Verbinden met zowel je lichaam en geest en dit door middel van ademhaling. Met yoga kan je op een hele speciale manier alles in je lichaam aan het werk zetten. Je gaat je lichaam leren kennen, beheersen en accepteren. Niet alleen dit is een enorme [B]•leving maar ook maakt het je lijf krachtiger & leniger.

Boek hier jouw les

Om deze [B]•leving te kunnen ontwikkelen vraagt yoga naast fysieke oefeningen, wat onder meer betekent zelfbeheersing, discipline, concentratie en ontspanning. Bij [B]•leef bieden we drie vormen yoga aan:

 

 

Yin Yoga 
In Yin yoga worden posities langer vastgehouden, zo heb je meer tijd om je grenzen te verkennen en te verleggen. Je gebruikt je lijf niet om in een houding te komen, maar je gebruikt de houding om je lijf beter te voelen. Deze fijne les wordt gegeven door Joyce van Erp. 

Hatha Yoga 
Joyce van Erp neemt je mee in de tak van yoga die bestaat uit oefeningen om beheersing te krijgen over je lichaam en geest. Tijdens het uitvoeren van verschillende houdingen oefen je tijdens de adem. 

Tarieven

Yoga is geen fysieke workout, het is echt zo veel meer. Ook gaat het er niet om welke houding je heel goed kunt. Het gaat erom wat het met je doet. Het maakt ook niks uit wat degene naast je op de mat doet. Niets kan verkeerd of slecht zijn in yoga. Bij de ene persoon zal het er mooier of glansrijker uit zien, maar laat jezelf niet weerhouden om goed naar de signalen te luisteren van je lijf.

Yoga is een moment [B]•leving voor jezelf.

Volg mijn [b]•levingen op social media!